на живо

Иван Сеферинов: Искам медал от Европейското първенство! (ВИДЕО)

"Няма млади и стари състезателки, а можещи и неможещи", заяви волейболният спец след избирането си.

bTV

Дългогодишният волейболен специалист и настоящ шеф на ВК Славия Иван Сеферинов беше избран за селекционер на женския национален отбор по волейбол на България на заседание на УС на БФВ в Пловдив. Той поема отбора след провала на Европейското първенство в Белгия и Холандия.

Сеферинов спечели гласуването с 9 на 8 гласа, а негов конкурент бе треньорът на Марица (Пловдив) - Иван Петков. Преди гласуватено третият претендент Димо Тонев, който пък бе избран за наставник на националният тим за девойки, е направил отвод, тъй като е заявил, че не може да контролира състезателките по начин, по който той иска.

"Тепърва ще изяснявам помощници и щаб, защото искам да сондирам мнения с водещите клубове. Много е важно да бъдем единни, за да създадем един сплотен колектив, който коренно да преобрази резултатите на националния отбор и в близките години да имаме сериозни успехи", бяха едни от първите думи на новоизбрания национален селекционер.

"При всички случаи ще има нови попълнения, защото има млади състезателки от водещите клубове - Марица, Левски, ЦСКА. Те ще бъдат привлечени в този отбор без да нарушаваме тяхната подготовка, ако участват на Европейското първенство за девойки, и ще направим опит абсолютно всички състезателки годни и желаещи да играят, да бъдат привлечени в националния отбор. Защото в спорта няма млади и стари, а можещи и неможещи!", добави Сеферинов.

Какво каза още той, може да видите във видеото: