на живо

Иван Велчев-Кюстендилеца: Срещата с Найденов беше грешка (ВИДЕО)

Гриша Ганчев и феновете са били инициатори на разговора със спонсора на ЦСКА 1948

Иван Велчев-Кюстендилеца: Срещата с Найденов беше грешка (ВИДЕО)

Грешка. Така Иван Велчев-Кюстендилеца нарече срещата на част от организираните фенове на ЦСКА на Гриша Ганчев със спонсора на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов.

Привържениците отправиха предложение на Найденов да оттегли финансовата си подкрепа към ЦСКА 1948 и да я пренасочи към отбора от стадион "Българска армия".

По-рано днес Кюстендилеца се срещна с Гриша Ганчев, след което обяви, че разговорите с Найденов се прекратяват.

Единият от лидерите на феновете разкри пред bTV, че инициатори на вчерашната среща са били привържениците и собственикът Гриша Ганчев.

Снимка: Lap.bg

"Инициатор на срещата като начало е г-н Ганчев, ние също мислим, като представители на червената общност, която обсъди какво ще се прави, дали е възможно да няма два отбора с името ЦСКА в Първа лига. Инициатори сме ние и г-н Ганчев.", каза Велчев пред bTV.

В отговор на въпроса какво са поискали от Найденов, той отговори: "Поискахме да закрие числото и да дойде като спонсор или акционер. Пак казвам, че е въпрос на договорки между двете страни." 

"Отговори ни, че ще помисли, че утрото е по-мъдро от вечерта, че ще помисли и ще ни отговори на следващия ден. Отговори ни през "Блиц". Аз видях новината в "Блиц", добави Кюстендилеца, като продължи:

"Пишеше, че не е съгласен на такъв вид обединение, че не е съгласен да остави ЦСКА 1948, с което мисля, че въпросът на нашите отношения приключва дотук. Явно човекът иска да си стои в отбор в 30 фена. Да дава пари за отбор, който ще има значение горе-долу равно на това на "Царско село" и "Септември" - никакво значение за българския футбол и това е. Приключват нашите отношения. Ние лично, както и г-н Ганчев, отчитаме срещата като грешка за нас." 

"Аз също бях "за" тази среща. Трябва да има някаква яснота, не може да се правим, че ЦСКА 1948 не съществува и все пак има два отбора с името ЦСКА в "А" група. Редно е да седнем с неговите шефове да обсъдим възможно ли е да се случи нещо, за да не играем едни срещу други, което за мен ще бъде един позор за "червената" общност." 

Снимка: Lap.bg

Според Кюстендилеца срещата с Найденов е било грешка, защото не е получено разбиране както от по-голямата част от "червената" общност, така и от самия Найденов. 

Според лидера на "Сектор Г", ако Найденов премести спонсорството си, ще обезсили съперника.

Кюстендилеца коментира и думите си от по-рано днес, когато заяви, че зад ЦСКА 1948 стои друг човек: "Мисля, че е точно така. Мисля, че има топла връзка с отбора от Разград. Има елементарен пример. На нашата 70-годишнина бяха Христо Стоичков, Димитър Пенев и Димитър Бербатов. Слязоха от хеликоптера, а на тяхната официален гост беше Ангел Петричев. Има ли нужда да коментираме нещо повече за топлата връзка между двата отбора? Преотстъпват се футболисти по оста Разград-Требич... вече не знам как да я нарека оста. Футболисти, треньори, така че няма смисъл да коментираме топлата връзка между двата отбора." 

А относно днешното посещение при Гриша Ганчев, той сподели, че ще бъде поискана официална среща с премиера Борисов заради стадион "Българска армия".

"На днешната среща коментирахме ситуацията с нашия стадион. Мисля, че имаме нужда от среща, и ние като нашите колеги от "Левски", с г-н Бойко Борисов. Имаме нужда да обсъдим нещата около нашия стадион. Имаме някои спънки там, които трябва да се решат.", добави лидерът на феновете.