на живо

Иван Вуцов: Гунди ме извади от несвяст след автогола срещу Португалия

"Името Георги Аспарухов отваря врати по света", коментира изпълнителният директор на "Левски" Красимир Иванов

Съвременникът на Георги Аспарухов - легендарният български футболист и треньор Иван Вуцов, разкри, че именно Гунди е бил до него, когато през 1966 г. на световното първенство в Англия вкарва автогол.

"След като отбелязах този "красив" гол се прибрахме се в едно хотелче в Честър. Бях в несвяст. Не си спомням дали съм бил напълно адекватен, но тежко преживявах този момент. При мен непрекъснато стоеше моят съквартирант Георги Аспарухов. Казваше ми: "Остави го! Трябва да бъдеш човек, който да надживява тези работи!", спомни си Вуцов.

Снимка: Lap.bg

"Георги Аспарухов освен брилянтен и голям футболист, беше и голям човек. Той беше човек, който умееше и знаеше как да общува с хората, как да възприема доброто и лошото, как да реагира", добави той.

Вуцов ще бъде сред гостите на мача на 19 август, когато "Левски" ще приеме аржентинския гранд "Бока Хуниорс", за да отбележи 75-годишнината от рождението на Гунди.

"Това не е контролен мач, а истински двубой, свързан с отбелязване годишнината от рождението на Гунди. Името на Георги Аспарухов все още отваря врати и без него този мач нямаше да бъде възможен. Той е причината "Бока Хуниорс" да дойде в България и да играе с Левски", заяви изпълнителният директор на Левски - Красимир Иванов.