на живо

Ивелин Попов и "Спартак" Москва шампиони в Русия

Това е черешката на топката в кариерата ми, каза щастливият Попов

Getty Images/Guliver Photos

Националът Ивелин Попов и "Спартак" Москва спечелиха 10-а си титла на Русия. Това стана факт, след като конкурентът на отбора за върха - "Зенит", загуби изненадващо от "Терек" с 0:1 в 27-ия кръг на руския шампионат.

Така "Спартак" е недостижим на първото място и 3 кръга преди края на шампионата има 10 точки аванс пред втория ЦСКА Москва и 11 пред третия Зенит.

Тимът от Москва прекъсна серия от 14 поредни сезона без трофей. За последно "Спартак" вдигна Купата на Русия през сезон 2002/03.

"Страхотна емоция. 16 години "Спартак" не беше печилил първенството. Това е голям успех за мен и за целия отбор. Все още не можем да осъзнаем какво сме постигнали. Когато вдигнем шампионската купа, може би ще разберем", каза щастливият Попов пред "Спорт Експрес".

"Гледах мача "Зенит" - "Терек" вкъщи и беше много приятно. След последния съдийски сигнал започнаха да ме поздравяват за титлата с телефонни обаждания и смс-и. Сега ни остават още три мача и желанието ни е да ги спечелим, защото никой друг отбор не е ставал шампион със 72 точки", каза още Попов, като определи титлата със "Спартак" "като черешката на топката в кариерата ми".

"Най-запомнящият се момент през сезона беше победата над ЦСКА с 2:1", допълни той.

В мача с "армейците" в края на април Попов се отличи с две голови подавания. Той има общо 2 попадения и 4 асистенции в 20 мача в шампионата през кампанията досега.