на живо

Ивелин Попов ще играе в Лига Европа

Спартак (Москва) победи с 3:0 Терек (Грозни)

Getty Images/Guliver Photos

Българският национал Ивелин Попов и клубният му отбор Спартак (Москва) ще участват в Лига Европа през следващия сезон. Столичани победиха Терек Грозни с 3:0, с което си гарантираха най-малко петото място в първенството.

Московчани се завръщат в Лига Европа след едногодишно отсъствие. Спартак ще започне участието си във втория по сила европейски клубен турнир от третия квалификационен кръг. За да се класира за груповата фаза на турнира обаче, отборът на Ивелин Попов трябва да елиминира 2 съперника.

Победата над Терек Грозни с 3:0 гарантира участието на тима в Европа, но въпреки това не удовлетворява напълно изискванията на собственика на клуба Леонид Федун. Според него петото място не отговаря на възможностите на клуб като Спартак, а реалната цел пред тима е класиране в топ 4 на първенството. Същото мнение споделя и Попов.

Нападателят е щастлив от класирането на тима за Лига Европа и вярва, че след изиграването и на последния кръг в Премиер лигата в събота, Спартак ще завърши сезона на четвърто място в шампионата.

Московският тим изостава на 3 точки зад четвъртия Краснодар, който посреща Амкар Перм. Спартак гостува на УФА.