на живо

Ивендър Холифийлд тренира с Кличко за мача с Майк Тайсън

В подготовка за големия двубой

Instagram

Ивендър Холифийлд е сериозен в намерението си да се качи отново на ринга. Американецът тренира с бившия крал в тежка категория Владимир Кличко в опит да влезе в оптимална форма за сензационното си завръщане в бокса. Миналия месец 58-годишният Холифийлф намекна, че планира мач 10 години след отказването си, като преговаря с Майк Тайсън за двубой в Дубай.

Тайсън загуби от Холифийлд през 1996-а, а при реванша година по-късно бившият абсолютен световен шампион отхапа парче от ухото на съперника си в третия рунд и бе дисквалифициран.

Железния направи неочаквано завръщане 15 години след последния си мач. През ноември той се би в благотворителен двубой срещу Рой Джоунс-младши. Именно това е вдъхновило Холифийлд да помисли за завръщане.

Американецът публикува снимка с Кличко в "Инстаграм" и увери последователите си, че тренира здраво за повторното си качване на ринга.

Холифийлд вярва, че феновете на бокса биха искали да видят трети мач между него и Тайсън, въпреки че и двамата са оставили най-добрите си години зад гърба си. Самият мач пък може да генерира приходи от 200 млн. долара.

Кличко прекрати кариерата си през 2017 г., след като бе нокаутиран от Антъни Джошуа. 44-годишният украинец има 64 победи и 5 загуби, а заедно с брат си Виталий доминираше в тежка категория в продължение на десетилетие.