на живо

Ивет Горанова започна подготовка за световното първенство на летен лагер

Тя говори пред 500 деца, тръгнали по нейните стъпки

Lap.bg

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова поднови тренировките и започна подготовка за световното първенство, което ще се състои през ноември 2021 г. в Дубай. 

В първите дни на тежките тренировки ѝ помагат 500 каратисти, тръгнали по нейните стъпки и мечтаещи за нейните успехи, които са част от 10-тия Международен летен лагер по карате в Кранево. 

Снимка: БФКарате

Пред тях Горанова и треньорът ѝ Ангел Ленков показаха различни техники и изнесоха лекции. Лагерът ще се провежда до 29 август и е част от подготовката на каратистите за предстоящите международни и национални турнири.

Снимка: БФКарате

Самата Ивет, която е бронзова медалистка от световното първенство през 2018 г., все още не е наясно с програмата си за подготовка. Тя и екипът ѝ предвиждат тренировки в чужбина, но всички зависи от разпространението на коронавируса и мерките в различните държави.

В Кранево българката се срещна и с бившия съветник на президента на САЩ Барак Обама - Дан Шомон, който я поздрави за успеха в Токио. Горанова разкри, че след спечелването на златния медал е още по-амбицирана да побеждава, а цел номер 1 е световната титла.