на живо

Ивет Лалова: 2018 г. ще е много хубава! Има европейско първенство (ВИДЕО)

"Контузията ще направи Тихомир още по-силен", уверена е деветата в света Ивет Лалова

Ивет Лалова: 2018 г. ще е много хубава! Има европейско първенство (ВИДЕО)

Ивет Лалова очаква с нетърпение 2018 г., а основният ѝ приоритет ще бъде европейското първенство в Берлин. Чаровната лекоатлетка се завърна в родината след като се класира на 9-а позиция в бягането на 200 м на шампионата на планетата в Лондон преди дни.

"Сега следва някой и друг старт, някой турнир, а след това задължителната триседмична почивка - моята лична ваканция, която е през септември и октомври. След това пак отначало! 2018 г. има много хубава програма, тъй като има европейско първенство в Берлин", заяви Лалова на летище "София", където беше посрещната от най-близките си и кученцето Рио.

Снимка: bTV

Тя разкри, че приема със смесени чувства класирането си, но не скри, че Лондон ѝ е оставил ярки впечатления.

"Деветото място е само едно по-назад от големия олимпийски успех, а в същото време е толкова далеч от финала. Приемам го философски и ще го използвам като една много голяма мотивация за напред. Ще запомня състезанието с прекрасната публика и красивия стадион. Ще го запомня с големия студ, който преживяхме и дъжда, а най-вече с тази сърцата публика, която виждахме от сутрин до вечер. Много малки държави могат да покажат такова нещо и да гарантират", категорична е Ивет.

Ивет бе сред най-предно класиралите се български атлети на шампионата. Мирела Демирева стана 7-а в скока на височина. В същата дисциплина Тихомир Иванов имаше шанс да участва в разпределението на медалите, но контузия му попречи да направи повече от един опит.

"Искам да поздравя всички, защото, когато си там на място, виждаш и приемаш нещата много по-емоционално. Видях сълзите, усилията, късмета и малшанса при всички. Искам да ги поздравя и да им пожелая много успех. Вчера плаках за Тихомир. Пожелавам много здраве и късмет на всички. Тихомир е много силен психически и едно такова нещо може да го направи само още по-силен. Всеки голям спортист преживява през кариерата си не една и две контузии. Има и много по-страшни, за това му казах да гледа от позитивната страна на нещата и да използва това като бъдеща сила"