на живо

Ивет Лалова: Изненадах се от себе си

"Бягах 100 м, за да ми даде добра подготовка за 200", заяви полуфиналистката на световното първенство в Лондон

Lap.bg

Ивет Лалова не скри, че е много щастлива от класирането си за полуфинал на 100 м на световното първенство по лека атлетика в Лондон. Българската лекоатлетка завърши трета в своята серия и си осигури място в следващия старт на шампионата, който ще се проведе утре (6 август).

"Симоне беше прав! Беше дълъг месец, в който аз наистина работих усърдно. Мога да кажа, че толкова старателно не съм тренирала от много време насам. Такъв режим и такава диета не съм се старала да имам от много дълго време. Дадох всичко от себе си, а Симоне каза, че ще се изненадам колко добре ще се почувствам още на първото бягане", каза тя минути след като завърши.

"Беше ме страх малко от дъжда, защото аз съм лека спринтьорка и неблагоприятните условия ми влияят много. Имах късмет и наистина се изненадах. Почувствах много добре бягането", добави Лалова.

Тя ще участва и в още една дисциплина на шестото в кариерата си световно първенство - бягането на 200 м. Самата Лалова многократно е заявявала, че това е по-силната и по-любимата ѝ дистанция.

"За мен 100 м е загрявка. Реших да бягам, за да ми даде малко повече увереност, за да почувствам в какво състояние съм и да ми даде една добра подготовка за 200 м", оптимист е тя.