на живо

Ивет Лалова - между лекоатлетическата писта, България и Италия (ГАЛЕРИЯ)

"Със сигурност бъдещето ми е в България или ще бъде свързано с България", беше категорична лекоталетката

Дни след поредния успех на Ивет Лалова в състезанието за "Диамантената лига", екип на bTV се срещна с най-бързата българка. Минути преди поредната си тренировка, тя сподели каква е цената на успеха и трудно ли се живее между България, Италия и лекоатлетическата писта.

"За мен беше един етап от цялата подготовка, от целият състезателен сезон тази година. Знаем, че фокусът пада върху Олимпийските игри, върху Европейското първенство. Но тези състезания са много важни тъй като самата верига "Диамантената лига" е много трудна. Там се влиза много трудно, да се участва и винаги се бяга със световния елит. Така че съм много доволна и много щастлива. Това е един показател, че вървя по правия път", ракзаза Лалова.

Тя разкри, че се е готвила за този успех цели... 20 години. "Всяко едно състезание не може не може да се   подготвиш специално  за него една седмица, ако ставаше така, щеше всеки да има възможност да го направи. Затова при нас подготовката е един непрекъснат процес и непрестанен цикъл, който продължава години наред".

"Най-бързата бяла жена" не пожела да коментира последните допинг скандали в леката атлетика. Тя увери, че спазва всички правила и не позволява грешките на другите да ѝ влияят.

Лалова пътува постоянно. Животът ѝ преминава на лекоатлетическите писти по цял свят, а дом нарича две страни - България и Италия, от където е съпругът ѝ Симоне Колио.

"Винаги съм казвала, че един спринтьор може да бъде на 100 % разбран от друг спринтьор и това в дългосрочен план наистина е много полезно. Работата на спринтьора е много егоистична, много тежка и много болезнена за хората около него. И затова наистина ние някак си се разбираме и се подкрепяме много"

Снимка: Ладислав Цветков

В момента Лалова се готви за участие в предстоящото Европейско първенство. След това ѝ предстои да пътува за Рио, където ще участва на Олимпийските игри.

"Знаем, че конкуренцията, с която се боря, са изключително талантливи, изключително подготвени, изключително внушителни дори като габарити и като бягане и резултати. Затова давам всичко от себе си. За мен винаги целта е да бъда сред топ 8, което е финалът. Това ще бъде една изпълнена и постигната мечта", сподели очакванията си българката.

"Аз съм в България една много голяма част от времето, просто хората не ме виждат, защото обичам повече да си върша работата и работата да говори за мен, отколкото да прекалявам с някакво преекспониране или пък да се забавлявам прекалено много. Затова за мен със сигурност бъдещето ми е в България или ще бъде свързано с България", завърши Лалова.