на живо

Ивет Лалова: Първо искам да прегърна най-близките ми, да благодаря за подкрепата

Най-добрата ни спринтьорка отново на родна земя след отличното представяне на световното в Доха

Най-добрата ни спринтьорка - Ивет Лалова, се прибра в България след отличното си представяне на световното първенство в Доха, където завърши седма в бягането на 200 м. В катарската столица Ивет изравни най-доброто си класиране на световни финали - седмата позиция в Пекин от 2015 г.

Вече на родна земя, Лалова заяви, че няма търпение да прегърне близките си и да им благодари за подкрепата. Ивет сподели и тайната на своята дълга и успешна кариера - стремежът да бъде по-добра не само на пистата, но и в живота, защото за нея той не е само медали и големи състезания.

Снимка: БГНЕС

"Първо иска да прегърна майка си и баща си, защото майка ми ме поздрави, но баща ми все още не съм го виждала, а зная, че те много се вълнуваха. Това е един прекрасен момент да им благодаря много, както и на Ани за всичко, което правят", заяви Лалова.

"Не само всеки ден на всяко състезание. Опитвам се да бъда по-добра и в живота. Защото не всичко е само медали, първо и второ място, Олимпиади. Аз се старая да работя много върху себе си и може би това ме прави позитивна, защото ми помага по някакъв начин да видя истинските и важните неща в живота"

"Хванахте ме непосредствено след финала, във вихъра на емоцията. Но когато нещата се поупокоиха, когато мина малко време, дори още на следващия ден, вече гледах много по-трезво на всичко. Дадох си сметка, че моята цел беше именно финалът. Не съм отишла със задача поставена за медали или нещо такова. Така че не мога бъда нищо друго освен щастлива", продължи Ивет.

"В Доха беше много различно. Срещнахме климат и условия каквито не бяхме срещали досега, често казано. В моята вече толкова дълга кариера не бях бягала при по-тежки условия. Особено в първата част на първенството. Сега, към края, времето се пооправи. Днес беше невероятно приятно и можеше вече да се стои навън. В първите дни не можехме дори за няколко секунди да стоим извън хотелите, извън климатизираните помещения. Беше предизвикателство за нас. Беше предизвикателство и дългият сезон. Видяхме, че много атлети, които през целия сезон бягаха, не успяха накрая да постигнат своите цели именно на световното първенство. Беше много по-трудно отколкото очаквахме"

Снимка: БГНЕС

"Не си поставям никакви граници, може би затова вървя напред с такава усмивка. Ако аз мога в края на кариерата си да направя третия си най-силен сезон, защо пък това да ми е последното световно първенство? Така че не казвам кога е краят", сподели седмата в света.

"Докато нещата се получават, докато на мен ми е приятно, върша работата си, минавам през тези тежки режими, минавам през тези тренировки с такава любов, че дори не ми се спира да почивам, искам от днес или утре сутринта буквално да започна подготовката за Олимпиадата в Токио, защо трябва да слагам край на нещо, което е толкова хубаво?"

"Виждам много малко хора, които успяват да се задържат толкова дълго през годините и да бъдат постоянно на финали. Трудно е. Идват нови, млади и все по-амбицирани спринтьори. Затова получавам много голям респект от своите конкурентки, от вашите колеги и въобще от цялата лекоатлетическа общност. Приятно е и ме кара да го оценявам"

"Дано да са ми на късмет тези седмици за олимпийската година", завърши Лалова.

Тагове: