на живо

Ивет Лалова пред bTV: Подарих бронзовия медал, но ще си го върна в Токио (ВИДЕО)

Спринтьорката изравни най-доброто си постижение на световни финали

Ивет Лалова съжалява, че е изпуснала бронзовия медал във финала на 200 на световното първенство в Доха. Спринтьорката завърши на седмо място, изравнявайки най-доброто си постижение във финал в коронната си дисциплина. Преди 4 години в Пекин тя отново бе седма.

"Искаше ми се да е по-добро от седмо, за да подобря личния си рекорд, но като се замисля, че много трудно се стига до това седмо място съм щастлива. Бягането беше по-трудно, отколкото планирах. Има неща, които остават зад кулисите, които се случват от единия до другия ден бързо и могат да те унищожат мигновено, така че беше по-трудно, отколкото очаквах", каза Лалова пред bTV след финала на 200 м.

"Мислех, че всички ще дадем по-добри резултати, особено аз. Подарих на Муджинга Камбуджи един бронз, но ще си го върна догодина в Токио", категорична е чаровната Ивет.

За нея това бе трето участие на световен финал. Нашето момиче има бягане за медалите и на 100 м - на шампионата в Даегу, Южна Корея през 2011 г., където отново се нареди на седма позиция (11,27).