на живо

Ивет Лалова се отказа от полуфинала на 100 м

Тя почувствала леки болки вследствие на разтежение

Ивет Лалова нe стартира в полуфиналното бягане на 100 м в Рио. Спринтьорката почувствала леки болки вследствие на разтежение и, след консултация с главния медицинки делегат на Международната федерация по лека атлетика, предпочела да съхрани силите си за състезанията на 200 м.

Според специалисти разтежението няма да попречи на Лалова да участва в сериите в тази дисциплина, започващи в понеделник.

Ивет също побърза да успокои почитателите си, че не става дума за сериозна контузия.

"Здравейте приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100 м вчера и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м, която започва в понеделник, с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100 м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%", написа Лалова в официалната си фейсбук страница.