на живо

Ивет Лалова: Все още не виждам края (ВИДЕО)

"Без съпруга ми не бих могла да си позволя и ден на стадиона", заяви чаровната атлетка

bTV

Ивет Лалова е категорична, че все още не мисли за отказване от професионалния спорт. В разговор за bTV чаровната 33-годишна атлетка заяви, че се чувства доста по-уверена и силна, както физически, така и психически, отколкото когато е била на 20.

"За мен всяка година е успешна, защото се радвам на най-хубавите години от кариерата си. Състезавам се с голямо напрежение, защото самата аз имам по-големи очаквания за себе си. Това, че се чувствам добре и физически, и психически съм доста по-силна отколкото, когато съм била на 20 години, ми дава много увереност да продължавам, за това наистина все още не виждам края", сподели Ивет пред Петър Бакърджиев.

Снимка: Lap.bg

Тя заяви, че през следващия сезон усилията ѝ ще бъдат насочени към добро представяне на европейското първенство. През 2016 г. тя спечели сребърни медали на 100 и 200 м от шампионата на стария континент.

"Всеки професионалист на олимпийско ниво трябва да преценява своите стартове и да знае кога да бъде в най-добрата си форма. За мен този пик ще бъде на европейското първенство. Тъй като съм двойна сребърна медалистка от последното, смятам, че трябва да бъда на него и трябва да съм в моята оптимална резервация", разкри плановете си Лалова.

Неотлъчно до нея по време на подготовката за покоряване на европейски връх ще бъде съпругът ѝ Симоне Колио.

"Няма как атлетиката да не е на първо място и да не съобразявам всичко с нея. Но без подкрепата на съпругата си не бих могла да си позволя още един ден на стадиона, за това се радвам, че и в неговите планове влизат моите първенства за следващата година. И неговият труд няма да е никак малък за тях", похвали половинката си Ивет.

Дали се ласкае от прякора "Лице на българската атлетика" и как според нея ще се промени спорта след отказването на 9-кратният олимпийски шампион Юсейн Болт, Лалова отговаря в следващото видео: