на живо

Ивет: Ще бягам за цяла България

Спринтьорката се класира за втория си финал на 200 м на олимпийски игри

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова направи страхотно бягане в полуфиналите на 200 м и с личен резултат от 22.42 сек. се класира за втория си финал в тази дисциплина на олимпийски игри. Тя бе изключително развълнувана след постигнатия успех:

"Само най-близките ми хора знаят колко трудно стигнах дотук. Знам, че отстрани изглежда лесно. Много хора си казват: "Ти го можеш. Просто отиваш и бягаш". Наистина благодаря на най-близките ми хора, искам да им кажа, че много ги обичам, защото те знаят дори в последния месец какво преживях", каза Лалова.

Тя допълни, че се е борила да се класира по право за финала: "Полуфиналите са на живот и смърт, всички дават най-доброто от себе си. Нямаше как да се надявам на време, исках да се класирам по място."

Българката защити избора си да не бяга в полуфиналите на 100 м, за да не подложи на риск участието си в любимата дисциплина: "Насочих цялата си подготовка към 200 метра, спринтът на 100 метра се разви толкова много, че по едно време се чудех дали тези жени са живи същества. Сега с резултатите от преди години, си извън играта още в сериите. Затова много спринтьорки се насочиха съм дисциплината 200 метра, и аз намерих своето място там. Много е трудно да се подготвят и двете спринтови дисциплини, отстрани изглеждат леки бяганията, но на нас ни коства много. Трябваше да избера дали да поема този риск", каза атлетката.

Ивет се надява да успее да се възстанови напълно за финала и да направи още едно силно състезание: "Утре ще бягам за цяла България", заяви тя.