на живо

Иво Тонев: Голям бюджет и много пари в Левски няма (ВИДЕО)

Шефът на Левски говори пред камерата на bTV за актуалните теми, свързани с отбора

bTV

Силният човек на стадион "Георги Аспарухов" - Иво Тонев, даде обширно интервю пред камерата на bTV. Той говори за всички актуални теми около "сините".

"Ограничавам медиините си изяви. Предпочитам да говорим по-малко, а да работим повече. Нямам желание, нито мисля, че е правилно да се появявам и да говоря непрекъснато пред медиите. Опитвам се да работя и да правя това заедно с моите партньори и колеги в Левски това, което считаме, че е необходимо и правилно за Левски", бе категоричен Тонев.

Той не пропусна да коментира и проведеното скоро Общо събрание в клуба, както и решенията, взети на него.

"Дребни акционери в Левски няма и не бива да се наричат по този начин. Мисля, че го показваме с отношението си. Всеки акционер в Левски е важен. По тази причина направихме Общо събрание, което да не е проформа, а да е максимално открито, всички, които желаят да се изкажат. Доволни сме, че дойдоха много от акционерите. За Илия Козарев това е наше решение. Формирахме един много силен Управителен съвет със силни и честни хора, със силно присъствие на фенските структури в него. Целяхме да има хора от различни прослойки и с различни виждания. Не винаги ще говорим само за пари или само за административни решения. Научили сме се да ръководим хора и финанси. За целта привлякохме Иван и Андрей, които имат свои различни виждания и смятаме, че могат да са полезни. Има и двама бивши футболисти на Левски. Може да се наложи Управителният съвет да взима решения като смяна на треньора. Дали сме пълна свобода на спортно-техническото ръковоство"

Иво Тонев представи и конкретни данни за задълженията на Левски: "Голям бюджет и много пари в Левски няма. Левски има дългове. Не са 22 милиона и не са били. От януари месец функционира Управителният съвет, а всички хора са изключително сериозни и отговорни. Всички могат да бъдат спокойни. Голяма част от дълговете към футболисти, клубове, треньори, агенти са погасени. Има още между 350-450 хиляди, които дължим, но се надявам да ги изплатим до декември. А 4 милиона и 700 хиляди лева са задълженията ни към НАП"

"Не съм сигурен, че ще станем шампион. Защо да не станат шампиони Литекс или Берое? Като лоби и съдийска гледна точка ние сме най-зле. Левски няма никакво лоби. Скоро ще станат повече от 21 години откакто се занимавам с футбол. Считам, че първенството е честно. Кой ще стане шампион на България, ще се разбере в последните кръгове", разкри Тонев.

Какво още каза собственикът на Левски за отношенията си с Гриша Ганчев и Кирил Домусчиев, разликата при взимането на лиценз от страна на "сините" и на Локомотив (София), както и колко спонсора има в момента в отбора, може да видите във видеата.