на живо

Избраха грациите за световното в София (ВИДЕО)

Владинова, Тасева и Калейн ще участват в индивидуалната надпревара

sportal.bg

Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн ще представят България в индивидуалната надпревара на предстоящото световно първенство по художествена гимнастика в София.

Шампионатът ще се проведе в „Арена Армеец” от 10 до 16 септември, а въодушевлението е осезаемо и при гимнастичките в залата, и при организаторите.

„Организацията върви много динамично. Работи се от сутрин до вечер. Искам да преживеем неповторимо състезание и невероятна атмосфера за почитателите на художествена гимнастика”, заяви президентът на българската федерация Илиана Раева.  

За незабравимите емоции на публиката ще допринесат най-вече Златните момичета. В индивидуалното Тасева, Владинова и Калейн ще се борят заедно в отборната надпревара и ще спорят за медалите в многобоя и на финалите на отделните уреди.

„За нас е изключително важно да се представим добре, като един отбор, и да се борим за златния медал в отборното класиране”, подчерта Тасева.  

„Като отбор сме много по-силни. Много по-лесно е, когато знаеш, че имаш подкрепа. Шансовете ни са големи”, убедена е Владинова.