на живо

Изгоненият от "Славия" заради расизъм: Треньорът ме наричаше гей

Кениецът отговори на обвиненията на Венци Стефанов

Треньорът ме наричаше гей в съблекалнята пред целия отбор, разкри пред "Найроби нюз" изгоненият от "Славия" кениец Абуд Омар. Той бе обвинен в расизъм от президента Венцеслав Стефанов и уволнен дисциплинарно от отбора.

Редица европейски и африкански медии раздухаха скандала. Би Би Си също публикува думи на кенийския национал.

Абуд отговори на Стефанов, който го обвини, че симулира контузии, обижда съотборниците си и го прати да тренира с юношите.

"Всички тези проблеми почнаха преди три месеца, когато се контузих в мач на "Славия". Изпитвах страхотни болки, но от клуба настояха, че всичко е наред и трябва да играя. Натъпкаха ме с болкоуспокояващи. Опитах да играя, но болката беше невероятна. Президентът ме обвини, че не искам да играя, защото договорът ми изтича”, разказва Омар пред "Найроби нюз".

"Треньорът пък каза пред всички в съблекалня, че съм гей и съм прекалено мек. После не ме пусна на терена с обвинението, че не съм достатъчно мъж и ме прати да тренирам с отбора до 19 години", оплаква се Омар.

"Клубът плаща по 150 евро всеки месец за медицински застраховки и не мога да разбера защо отказаха да ме лекуват", споделя още той.

Той отрича да е обиждал съотборниците си. "Езикът, който говоря, е този, който съм научил от съотборниците си. Както говорят те, така говоря и аз. Никого не съм обиждал", обясни защитникът.

Абуд разкрива още, че през февруари от клуба прибрали служебната му кола.