на живо

Изгубен в Северна Македония: Лудото приключение на един полски фен

Кристиан не знаел нищо, което може да е от полза

Като на филм! Така един поляк преживя гостуването на своя национален отбор на Северна Македония.

Кристиян решил да пътува заедно с група приятели до югозападната ни съседка, за да гледа на живо футболната среща от квалификациите за Евро 2020 между Полша и домакините. Само че часове след пристигането си, той се... изгубил.

На фона на арестуваните 200 фена по-рано през деня, той извади късмет. Местните веднага предложиха да помогнат. Много бързо в социалните мрежи се появи призив:

"Хора, помогнете! Полски приятел се е загубил в района на Дебар Маало. Неговите приятели са на стадиона. Няма телефон, нито знае името на хотела, в който е отседнал. Всяка помощ е добра за турист в паника. Не е пиян, не прави проблеми. Споделяйте, за да намерим приятелите на Кристиан Ийс", пише македонка във "Фейсбук".

Публикацията на Йована Нановски е споделена веднага от десетки македонци. Тя уточнява, че полякът не знае номерата на телефоните на приятелите си наизуст, не може да отключи своя и в себе си има само ключ от стаята си.

Помощта идва от собственика на хотела, в който Кристиан е настанен. Горан Янев вижда публикацията и се отзовава.

"Прибрахме си госта", пише той след това в социалните мрежи.

Самият Кристиан със сигурност няма да забрави пътуването си до Северна Македония, а може и да празнува, тъй като Полша победи с 1:0.