на живо

Изхвърлят Алардайс от футбола заради скандала в Англия

"Глобата може да се превърне в забрана за упражняване на дейност", загатна изпълнителният директор на Английската футболна асоциация

Facebook/Getty Images

Бившият наставник на националния отбор на Англия - Сам Алардайс, може да получи забрана да упражнява всякакви действия, свързани с футбол. За това загатна изпълнителният директор на Английската футболна асоциация (ФА) Мартин Глен.

Специалистът беше отстранен от поста селекционер на "Трите лъва", след като британското издание "Телеграф" разпространи запис, направен от репортер под прикритие, в който Алардайс съветва как да се заобиколи правилото за прехвърляне на трансферни права на трети лица, което е забранено в страната от 2008 г.

Снимка: Getty Images

От ФА все още не са излезли с окончателно становище за наказанието на бившия национален селекционер. Глен обяви, че преди да предприемат каквито и да е мерки, ще изчакат да бъде публикувана пълната информация от разследването на "Телеграф", но загатна, че "предвидената глоба може да се превърне в забрана за упражняване на дейност".

"Приемахме Сам за наш служител, за това ролята му в този скандал ще бъде от ключово значение за санкцията, която ще му наложим. Щом всички доказателства са налице, ще обявим каква е тя", говори пред "Би Би Си" директорът на английския футбол.

Той заяви също така, че се чувства "предаден" от Алардайс, но не спести суперлативи за треньорската му работа.

"От футболна гледна точка смятам, че Сам беше добър избор за национален селекционер", завърши Глен.

Освен Алардайс в скандала бяха замесени и още имена на клубни селекционери от второто ниво на английския футбол, а също така и собственикът на "Лийдс Юнайтед" Масимо Челини.