на живо

Изненада: Любослав Пенев сменя Акрапович начело на ЦСКА

Рокада на ст. "Българска армия"

cska.bg

Любослав Пенев се завръща начело на ЦСКА! Легендата на "червените" заменя на поста досегашния наставник Бруно Акрапович, съобщават от клуба.

"Изненадващата рокада е продиктувана от неудовлетворителното представяне на тима в битката за титлата и призовите места срещу преките конкуренти. От началото на пролетния полусезон ЦСКА лъкатуши в изявите си, а на самия терен обликът, качеството на игра и резултатите на отбора не са убедителни.

За новото си завръщане на “Армията” Любослав Пенев е бил убеден от главния мениджър на клуба Стойчо Стоилов. Тъй като в момента собствениците на клуба продължават да осигуряват коректно бюджета, но са се дистанцирали от оперативната власт и кадрова политика, именно Стоилов е инициирал промяната и поел отговорност, че Пенев е най-подходящият и правилен треньор да бъде начело на армейците. В името и за благото на ЦСКА той е получил "картбланш" да действа.

При създалата се ситуация от "Царско село" са уважили желанието на своя досегашен наставник. Още от утре Любослав Пенев започва работа с тима в подготовката му за първия сблъсък от полуфиналите за Купата на България срещу "Лудогорец" на 7 април.", написаха "червените" в официалния си сайт.

Снимка: Lap.bg

Бруно Акрапович се задържа на треньорския пост в ЦСКА по-малко от 5 месеца. Босненецът бе назначен на 11 ноември миналата година, когато замени уволнения Стамен Белчев. Акрапович записа 15 мача начело на "армейците", от които 10 победи, две равенства и три загуби.

Пораженията бяха от "Йънг Бойс" в Лига Европа. "Лудогорец" и "Берое" в Първа лига. ЦСКА заема третото място в класирането - 9 зад лидера и шампион на страната "Лудогорец".

Снимка: БГНЕС

През настоящата кампания "Царско село" на Любослав Пенев се представя добре, като дори на два пъти измъкна точка на "Лудогорец".

Ел Голеадор ще води ЦСКА за четвърти път. Последният му престой на ст. "Българска армия" бе между 8 февруари и 3 май 2019 г. В 14 мача той записа 7 успеха, 3 равенства и 4 поражения.

Уволнението на Акрапович и смяната му с Пенев идват след обявеното оттегляне на клубните собственици Гриша Ганчев и Юлиян Инджов в края на сезона. Затова и на сайта на "червените" се посочва, че рокадата е инициирана от главния мениджър Стойчо Стоилов.