на живо

Изненаданият Чорбаджийски: В Румъния получаваш червен картон за удар с лакът

"Съдиите тук не са като в България. Имат свой собствен критерий"

Бившият капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски, който в момента играе под наем в румънския "Стяуа", сравни съдиите в северната ни съседка с тези у нас. Защитникът сподели пред DigiSport, че реферите в Румъния имат съвсем различен критерий.

"Съдиите тук не са като в България. Имат си свой собствен критерий. Получих червен картон за удар с лакът и останах изненадан. Това бе нещо ново за мен, но вече си научих урока", заяви Чорбаджийски.

"Чувствам се добре в Букурещ, защото животът е сходен с този в София. Тренирам усилено всеки ден. Тук е чудесно, а нивото на футбола е по-високо в сравнение с българското", добави 24-годишният бранител.

Чорбаджийски има един мач с екипа на "Стяуа" в първенството - поражението с 0:4 от "Газ Метан", при което бе изгонен четвърт час преди края. Защитникът взе участие и в двубоя за Купата на страната срещу "Металоглобус", спечелен от тима му с 2:0. Тогава Чорбаджийски записа пълни 90 минути.

Бранителят премина в букурещкия гранд в края на август със статут на преотстъпен до Нова година, като "Стяуа" има опция да закупи правата му. С екипа на ЦСКА той изигра близо 150 мача, в които отбеляза 9 гола.

Тагове: