на живо

Изненадващ титуляр срещу Ирландия (ВИДЕО)

Селекционерът Красимир Балъков дава шанс на 37-годишен дебютант

Дебютант в титулярния състав на България за утрешната контрола с Република Ирландия. Вратарят Христо Иванов за пръв път ще застане в рамката в мач на националния ни отбор по футбол.

37-годишният страж и селекционерът Красимир Балъков говориха пред медиите преди проверката.

Снимка: Lap.bg

“Чакам този момент от доста време и ще бъда много доволен да изиграя първия си мач за България. Нямам търпение да започне двубоят. За всеки е голяма чест да играе за националния отбор на страната си. Това е голямо постижение във всеки вид спорт, не само във футбола. Щастлив съм, но и се чувствам задължен да се представя добре. Все пак това е голяма отговорност - да представяш България. Цифрите са едно клише и не виждам смисъл да се спекулира с това кой на колко години е и какви са му габаритите. Всеки има различни качества, с които може да помогне. Аз тренирам така сякаш ще играя, а дали това ще стане зависи от ръководството“, заяви щастливият Иванов.

Снимка: Lap.bg

"Ще има доста смени, доста играчи, които не са играли с Англия, ще започнат срещу Ирландия. Настроението е нормално, както винаги. Ще искаме да видим всички, които сме извикали, за да знаем с какво разполагаме за бъдещето. Това е контролен мач, искаме да вземем от него най-доброто и да го изиграем по най-добрия начин", коментира треньорът Балъков.

"Имаме една цел, която сме я казали на всички футболисти. Дай боже, да имаме шанс през Лигата на нациите и през март да играем бараж за класиране. Квалификациите до края на годината ще ги използваме за обиграване, ако евентуално ни се отвори шанс да играем бараж. Така че приемаме контролите сериозно"

Снимка: Lap.bg

"Гласим концепция, която да се вкара в българския футбол, за развитието на детско-юношеския футбол, за да може след 5-6 години да имаме таланти. Всеки работи за себе си, по свой начин, няма общ план. Искаме да променим това още следващата година", завърши легендата.

Тагове: