на живо

Изненадващи проверки ще следят дали клубовете във Висшата лига спазват мерките

Отборите могат да подновят тренировки на малки групи от днес

Reuters

Изненадващи проверки, GPS проследяване и видео анализи са сред методите, които ще бъдат използвани, за да се гарантина, че клубовете в Англия спазват всички мерки срещу разпространението на коронавируса.

Отборите се съгласиха да подновят тренировки на малки групи от днес.

"Целта ни е да имаме инспектор на всяко тренировъчно игрище. Така ще имаме увереност, че протоколите се спазват", каза Ричард Гарлик, директор във Висшата лига.

След вчерашната среща, на която се обсъждаше подновяването на шампионата, бе обявено, че връчването на титлата, както се очертава на "Ливърпул", си остава част от плана на лигата.

"Ще се опитаме, стига да не се окаже, че не е възможно от съображения за безопасност."

На въпросната среща клубовете се съгласиха на първата стъпка към подновяването на тренировъчния процес при спазването на строги противоепидемични мерки. В сесиите ще участват групи от по петима играчи, а заниманието ще трае не повече от 75 минути. Трябва да се спазва и социална дистанция.

Футболът в Англия, както и в почти целия свят, бе спрян в средата на март заради пандемията от COVID-19. Преди време ръководството на Висшата лига изрази желание за подновяване на шампионата от 12 юни, но по всяка вероятност датата ще бъде изместена напред.