на живо

Изолация в "балон" преди Лигата на нациите за волейболистите

"За първи път ми се случва в практиката", заяви селекционерът Силвано Пранди

Изолация в "балон" преди Лигата на нациите за волейболистите

Мъжкият национален отбор по волейбол на България ще прекара дните преди мачовете си от турнира Лига на нациите в изолация, за да бъде сигурно, че никой от играчите и треньорите не е заразен и не пренася коронавирус. 

Италианския град Римини ще е домакин на надпреварата, започваща на 28 май. Отборите ще изиграят по 14 мача, на принципа всеки срещу всеки. Надпреварата ще бъде генерална репетиция за "лъвовете" преди важното европейско първенство през септември. 

"За първи път ми се случва в практиката - всички отбори ще бъдат изолирани на едно място. Ще бъде невъзможно да спечелим всички срещи, но като цяло основната ни цел е да дадем максимума. Такъв трябва бъде манталитетът на отбора ни", каза 73-годишният селекционер Силвано Пранди.

Националите вече проведоха първите занимания от подготовката си. Очаква се в понеделник (10 май) към състава да се присъедини капитанът Цветан Соколов, както и Георги Петров. На 15 май при националите ще пристигне и Радослав Парапунов, който в момента все още играе последни мачове в колежанското първенство на САЩ с университета на Хавай.

"Тази година няма да играят всички отбори с пълните си състави заради олимпийските игри, така че можем да направим нещо повече на тази Лига. Последно този отбор е печелил със същия треньор, със Силвано Пранди. Той добре знае какво и къде прави, така че мисля, че той ще подпомогне България да си възвърне мястото в световния волейбол и мисля, че е време да спечелим някой медал и да зарадваме цяла България", оптимист е младият Мартин Атанасов.

Преди Лигата на нациите, националите ще играят на приятелски турнир в Словения. Съперници там ще са домакините, Сърбия и Германия.