на живо

Изпълкомът на БФС: Ще има конгрес през март (ВИДЕО)

Борислав Михайлов отказа да отговаря на въпроси, свързани с Димитър Бербатов

Lap.bg

Конгрес на Българския футболен съюз пред март ще има, това стана ясно след първия за годината Изпълком на централата.

Президентът Борислав Михайлов отказа да отговаря на въпроси, свързани с Димитър Бербатов и щаба му, които внесоха подписка на повече от 1/3 от клубовете в България за свикването на изборен конгрес за нов президент на БФС на 18 март.

Бившият вратар обяви, че свикването на конгреса е станало още през септември и той ще се проведе по дневния ден, който е обявен в Агенцията по вписванията.

Снимка: Lap.bg

"За последен път отговарям на този така наречен инициативен комитет. Изпълкомът е насрочил конгреса още през септември", каза Михайлов на пресконференция.

На въпросната покана в Агенцията по вписванията като точка 8 от дневния ред е заложено освобождаване на президента на БФС и членовете на Изпълнителния комитет, като точка 9 - избор на президент на БФС, а като точка 10 - избор на членове на Изпълнителния комитет.

Михайлов реагира остро на зададени от bTV въпроси, свързани с Бербатов и исканията му. Той още веднъж каза, че уставът на централата е категоричен и настоящото ръководство на БФС има пълен мандат.

"Не съм юридическа кантора да отговарям на такива въпроси. Явно не сте запознат и трябва да прочетете устава. Всичко е коректно и нормално. Събрали сме се на пресконференция по хубав повод, а не за други неща", каза Михайлов.

Снимка: Lap.bg

В средата на октомври Бербатов беше основният съперник на дългогодишния президент на БФС Борислав Михайлов на извънредния конгрес. Тогава Михайлов беше обявен за победител, но от екипа на Бербатов оспориха вота с твърдението, че е трябвало да има балотаж.

Изпълкомът е решил Ясен Петров да остане на селекционерския пост на националния отбор, поне до края на мачовете от Лигата на нациите. Поставената му цел е първото място в групата.

Снимка: Lap.bg

Бившият международен съдия Виктор Касай ще бъде новият шеф на съдийската комисия към БФС.

Договорът на унгареца е за година и половина. 46-годишният Касай ще дойде със свой асистент, а съдийската комисия ще бъде в същия вид към момента. Доскоро Касай е бил начело на съдиите в Русия.