на живо

Изпълнителният директор на ЦСКА: Стадионът е приоритет (ВИДЕО)

"От известно време насам държавата и клубът гледат в една посока"

Lap.bg

Нов стадион продължава да бъде основната цел пред ЦСКА. Toва заяви изпълнителният директор на клуба Филип Филипов в отговор на въпроси, зададени от привърженици. Той смята, че ст. "Българска армия" в момента е опасен, а състоянието му е основната причина за отлива на фенове в домакинските двубои.

"Въпросът за стадиона е най-важен за клуба. Приоритет №1 е! Работи се усилено в тази насока. От известно време насам държавата и клубът гледат в една посока. Надяваме се и очакваме в най-скоро време да започнем изграждането на своя стадион на мястото, където е неговият дом - в Борисовата градина. В момента се изчистват неща от предишния договор за наем. Търси се най-добрата формула за построяването на ново и модерно съоръжение. То ще бъде единствено и само за спорт. Ще отговаря на всички изисквания на УЕФА.", коментира Филипов.

Снимка: cska.bg

Важно за "армейците" е и развитието на школата: "Темата за школата е сред любимите им. Аз съм продукт на тази школа. Извървял съм пътя от дете до първия отбор. Знам какво е усещането. Аз съм човекът, който най-много се грижи за школата. Ще вложа цялата си енергия, за да виждаме един ден повече наши момчета в представителния отбор."

Снимка: Lap.bg

Филипов подчерта също, че бившият шеф в клуба Стойчо Стоилов вече не работи на "Армията".

"Аз познавам Стойчо Стоилов от 30 години. Били сме съотборници, той е един много стойностен човек, който разбира от футбол и с годините е доказал, че има око за добри играчи", допълни той.