на живо

Изписаха Марадона от болница. Ще продължи лечението си в клиника за алкохолици (ВИДЕО)

За него ще се грижат големите му дъщери

Изписаха Марадона от болница. Ще продължи лечението си в клиника за алкохолици (ВИДЕО)

Само 9 дни, след като беше приет заради отпадналост и претърпя операция за премахване на хематом в мозъка, Диего Марадона беше изписан от болница.

Световният шампион по футбол с Аржентина от 1986 г. и двукратен първенец на Италия с "Наполи" (1987 и 1990 г.) напусна клиниката, в която се лекуваше в близост до Буенос Айрес. Той беше качен на линейка, която бавно си проправи път през стотиците репортери и феновете, които неуморно подкрепяха своя любимец в трудния момент, като дори спяха на тротоара пред болницата.

Дон Диего ще бъде настанен в клиника за алкохолици, където ще продължи лечението си. Той беше приет в болница ден, след като навърши 60 години. Първоначалната информация беше, че ще му бъдат направени изследвания, които да установят защо в последно време се чувства отпаднал.

Снимка: Reuters

Още на следващия ден Марадона беше подложен на операция за премахване на хематом. Лекарят му - Леополд Луке, обясни, че бившият футболист и настоящ треньор на "Химнасия" е понесъл добре интервенцията, но след нея е бил объркан. Специалистът отдаде това на проблемите на аржентинската звезда с алкохола.

Марадона е известен със своя бурен начин на живот, който включва злоупотреби не само с напитки, но и с наркотици. През 2004 г. той лежа в клиника, за да се отърве от зависимостите си, а през 2007 г. посещаваше център за рехабилитация в Аржентина с надеждата, че ще престане да употребява алкохол.

Снимка: Twitter

Въпреки че лекарите искаха да го оставят в болницата, Дон Диего реши да продължи лечението си извън нея. Грижи за него ще полагат големите му дъщери - Далма (33 години) и Джанина (31 години). Клиниката е близо до техните домове.

"Много е щастлив. Изглежда добре. Трябва да продължи с лечението, но изглежда много, много добре", заяви доктор Луке, който придружи линейката на мотоциклет.