на живо

Изписаха Пеле от болница. Продължава с химиотерапията

Легендарният футболист благодари на персонала на болницата, в която беше приет по спешност

Instagram

Единственият футболист, печелил 3 пъти световната титла - Пеле, вече е у дома. Бразилецът беше изписан от болница "Алберт Айнщайн", където постъпи по спешност на 17 септември. 

Легендарният бивш играч ще се възстановява постепенно в компанията на най-близките си. Той ще продължи с химиотерапията, на която беше подложен заради отстраняването на тумор на дебелото черво.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

"Искам да благодаря на целия екип на болница „Алберт Айнщайн”, който направи престоя ми приятен с човешкото си много внимателно отношение. Благодаря и на всички вас, които изпълвате с толкова много любов", написа Пеле в профила си в социалните мрежи.

На 4 септември 80-годишният бразилец беше опериран за отстраняване на тумор от дебелото черво. Интервенцията беше успешна и той се прибра вкъщи, но само няколко дни по-късно отново постъпи в лечебно заведение и то по спешност.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pelé (@pele)

Медиите в Бразилия разпространиха информация, че Пеле е изпитвал затруднения при дишане. Дъщеря му обаче обясни, че повторното му влизане в болница е по-скоро предпазна мярка и такава реакция на организма е нормална при възстановяването. 

Самият Пеле няколко пъти демонстрира, че се чувства добре и с удоволствие участва в рехабилитацията си.

Тагове:

Пеле