на живо

Изтъкнати спортисти подкрепят кандидатстудентската кампания на НСА

Мартин Петров и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика са лица на тазгодишния прием на нови студенти

НСА

Лица на тазгодишния прием на нови студенти в Националната спортна академия са бившият футболист Мартин Петров и момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова. Всички те са възпитаници на Академията.

"Радвам се, че от миналата година вече съм част от НСА. Смятам, че от тук нататък с каквото и да се занимавам, академията ще ми даде необходимите знания в различните области и сфери. Тя е изключително популярна и може да се гордее с велики спортисти и треньори, завършили обучението си тук. Дано и аз един ден да бъда до тях! Надявам се младите хора да узнаят, че да работиш като треньор или учител са необходими изключително много познания, които за наше щастие можем да получим в НСА", заяви Мартин Петров.

Тази година кандидатстудентските изпити в НСА ще се проведат по график от 8 до 14 юли. В помощ на подготовката за практическите изпити се предлагат кандидатстудентски консултации.

Професионалните квалификации за прием в образователно-квалификационната степен “бакалавър” през учебната 2015/16 г. са треньор по близо 60 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт). Сайтът на НСА предлага подробна информация и за желаещите да продължат обучението си в образователно-квалификационна степен "магистър".

От няколко години посланици на образованието в НСА са Димитър Бербатов, Евгени Иванов и Йордан Йовчев, а миналата година в кампанията се включиха Александра Жекова и Кубрат Пулев. Техните пожелания вдъхват увереност и сигурност в избора на младите хора, решили да продължат образованието си в НСА "Васил Левски".