на живо

Изваденият от елита "Верея" обжалва всички обвинения (ВИДЕО)

В четвъртък старозагорци дават специална пресконференция

След като на 18 февруари тази година, по сигнал на УЕФА, "Верея" бе наказан за съмнително високи залози в три от шампионатните мачове на тима, днес клубът бе изваден от Първа лига.

Пред bTV случая коментираха председателят на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз - Юрий Кучев и членът на Управителния съвет на "Верея" - Галин Михайлов. Последният разкри, че старозагорският клуб ще обжалва.

"Преди няколко месеца наказахме "Верея", но въпреки това продължават да се получават сигнали. Те имат и сериозни проблеми с финансирането, тъй че не знам дали е платена глобата. Така ли иначе, продължават да се получават сигнали за потенциална манипулация. Има и сигнал от УЕФА за нерегламентирано финансиране на клуба, свързано с международни синдикати за манипулиране на футболни срещи. Един допълнителен щрих в цялата тази дейност. Всичко това, което ви казвам, е изпратено и на прокуратурата, образувано е, доколкото знам, производство. Оттук нататък отборите, които би трябвало да играят с "Верея", получават служебна победа", заяви Кучев.

В телефонен разговор за bTV членът на УС на "Верея" Галин Михайлов обяви, че в четвъртък ще даде специална пресконференция по казуса. Той добави, че все още не е запознат цялостно с материалите от Българския футболен съюз, но заяви, че от "Верея" ще обжалват абсолютно всички обвинения.

Тагове:

@