на живо

Извънземен тенис, "геврек" и Надал е отново шампион!

9-та титла за испанеца от турнира в Рим

Reuters

След над 2 часа и половина извънземен тенис, Рафаел Надал отново триумфира с титлата на турнира в Рим от сериите АТР 1000!

Испанецът се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович, а за радост на феновете, двамата спретнаха незабравимо шоу с "геврек", пробиви и невероятни разигравания. В крайна сметка Матадора победи с 6:0, 4:6, 6:1.

Снимка: Reuters

Срещата стартира по най-добрия начин за испанеца. Изненадващо сърбинът не показа никаква съпротива и загуби сета с 0:6. Това беше 11-ият "геврек", който Ноле получава в кариерата си!

За него обаче резултатът не беше притеснителен, тъй като в 6 от тези случаи той е успявал да победи в мача. За последно Джокович загуби сет по този катастрофален начин през 2017 г. Тогава Доминик Тийм победи сърбина в четвъртфинала на "Ролан Гарос" със 7:6(5), 6:3, 6:0.

И докато всички очакваха Ноле да загуби закономерно и втората част, той намери сили, направи пробив и изравни резултата след 6:4.

Снимка: Reuters

Последва трета част, в която Джокович отново беше разколебан, а Надал показа най-добрия тенис, на който е способен. 

Така закономерно световният номер 2 триумфира за 9-ти път в Рим и за втора поредна година. Това е 34-та титла за испанеца от турнири от серията "Мастърс", което го изкачва най-отгоре в класацията по този показател. Надал изпревари именно Джокович.

Снимка: Reuters

След 54-ата среща помежду им победителят днес продължава да изостава в статистиката в общите им мачове. Той има 26 победи срещу 28 за Джокович.