на живо

Известен ултрас от "Спартак" Москва започнал боя на "Локо" - ЦСКА (ВИДЕО)

Максим Тук и друг руснак първи слезли на пистата. Преминали през стюардите с журналистически карти

ultras-tifo.net

Известният тартор в агитката на "Спартак" Москва Максим Тук и негов сънародник първи започнали с провокациите по време на срещата от 17-ия кръг на Първа професионална лига между "Локомотив" Пловдив и ЦСКА, потвърдиха от прокуратурата в града.

Те гледали мача от сектора за запалените привърженици на домакините. От агитката на "смърфовете" се похвалиха преди срещата, че са се побратимили с феновете на руския гранд и за това Тук и част руски запалянковци присъствали на стадиона.

Максим Тук, чиято фамилия всъщност е Сергеев първо нахлул на терена, заедно със свой сънародник. Стюардите на домакините не ги спрели, тъй като двамата показали валидни журналистически карти.

Максим Тук е ръководител на групата "Банда Тука" - фракция на най-запалените фенове на "Спартак" Москва. Често тя се включва в организирани ръкопашни схватки между фенове.

 

Снимка: ultras-tifo.net

Тук поддържа видео канал в интернет, в който разказва за ултрас културата. Все още не е ясно откъде се е сдобил с акредитация, която му позволява да слиза на пистата на стадиона.

След като слезли до терена, Тук и сънародникът му отправили провокативни знаци към гостуващата агитка на ЦСКА. Това предизвикало гнева на "червените", които събориха загражденията и двете агитки заформиха меле пред сектор "А", след което бяха арестувани 11 човека. 

Двата тима пък ще играят следващите си два домакински мача пред празни трибуни.