на живо

Яя Туре се превърна в герой при успеха на "Манчестър Сити" над "Кристъл Палас"

"Гражданите" се наложиха с 2:1 като гост

Getty Images

"Манчестър Сити" победи с 2:1 "Кристъл Палас" на "Селхърст Парк" в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. В герой за "гражданите" се превърна завърналият се в стартовия състав за първи път от началото на сезона Яя Туре.

През първото полувреме двата тима не създадоха почти никакви голови положения. В 39-ата минута обаче Туре откри резултата след двойно подаване с Нолито в наказателното поле. Малко преди попадението капитанът на "Сити" Венсан Компани получи контузия при сблъсък с вратаря Клаудио Браво.

 

Снимка: Getty Images
След почивката домакините успяха да изравнят. Нападателят Конър Уикъм стигна до изравнителното попадение в 66-ата минута на мача. Малко преди края на редовното време обаче Туре отново се разписа за крайното 2:1. Той бе оставен непокрит в наказателното поле и отбеляза ценното попадение за гостите.

Така тимът на Хосеп Гуардиола се изравни с първия в класирането "Ливърпул", който записа равенство 0:0 с "Саутхемптън". Двата тима имат в актива си по 27 точки, докато "Кристъл Палас" е на 16 място с 11.