на живо

Ясен Кръстев - между баскетбола и кулинарията (ВИДЕО)

Възможно ли е да си професионалист на две нива?

От 8-годишен Ясен Кръстев мечтае да бележи в баскетболния кош. С труд и постоянство успява да постигне целта си - състезава се за "Академик", "Септември", "Балкан" Ботевград и националния отбор.

Интересът му към спорта върви ръка за ръка с... готвенето. Стига се до момент, в който попада на кръстопът. Взима съдбоносно решение и завинаги сменя спортната площадка с кухнята.

"Когато бях малък обявих на майка ми, че искам да стана главен готвач. Много ми харесваше чувството, с което баба ми се отнасяше към продуктите", каза Кръстев в предаването "Преди обед".

"Тогава не знаех с какво се захващам, а и имаше постоянно една оранжева топка в ръцете ми, която беше най-голямата ми любов. Записах се да играя баскетбол в "Академик", след което се преместих в "Септември". Там изкарах цялото си детство, взеха ме и в националния отбор".

"Първо се записах в спортно училище, защото идеята ми беше да ставам велик спортист. Но след една година прекарана там видях, че имам и други цели, за които да помисля след отказването ми от спорта. Сам отидох да се запиша в ТОХА, директорът извика майка ми, за да говори с нея. Тя беше много учудена, но ме подкрепи", споделя Ясен.

"През 2006 г. играех в "Балкан" Ботевград. Сезонът свърши и трябваше за три месеца да си намеря някаква допълнителна работа. Един близък приятел на брат ми отваряше елитно заведение в столицата и ме покани като помощник в кухнята. Работих там четири години и разбрах, че това е нещото, с което искам да се занимавам", допълни интересната си история той.

Какво още разказа Ясен Кръстев за трудните моменти в кухнята, работата на круизен кораб и какво е да готвиш за приятелите си от националния отбор на България вижте във видеото: