на живо

Ясен Петров: Искам реванш за тежкия шамар, който получихме от Швейцария

България ще се опита да вземе положителен резултат в последния си мач от световните квалификации

Lap.bg

Националният отбор по футбол трябва да завърши годината подобаващо и с добър резултат, смята селекционерът Ясен Петров.  

В последния си мач от световните квалификации "лъвовете" гостуват на Швейцария. Съперникът ни се нуждае от изразителна победа, тъй като се бори с Италия за първото място, даващо директно класиране за мондиала в Катар.

"Нашето желание е да завършим кампанията позитивно. Разбрах, че стадионът ще е разпродаден и затова срещу Швейцария ще играем пределно мобилизирани. Знаем ситуацията в групата и желанието ни е да покажем добро лице", каза Петров на пресконференцията преди двубоя в Люцерн.

Снимка: Lap.bg

Първата среща между двата тима по-рано през годината бе спечелена категорично от швейцарците с 3:1.

"Още в първия мач, в който бяхме заедно с футболистите, още до 12-13 минута получихме тежък шамар, това не мога да го забравя и искам реванш. Знаем класата на Швейцария и подхождаме с респект. Отборът ни трябва да играе за България. Ако се раздадем - всичко е възможно".

При положителен резултат тимът ни има шанс за третото място, за което се бори със Северна Ирландия.

"Надявам се максимално да затрудним Швейцария. Те са много качествен отбор. Искаме да завършим годината подобаващо. Очаквам нашите футболисти да ми подарят добър резултат. Трябва да сме много умни и да знаем какви са ни възможностите. Дано да извлечем максимума от мача. Трябва да подмладим отбора и да извлечем резултат", добави Петров.