на живо

Ясен Петров: Подкрепата трябва да бъде по-силна от омразата (ВИДЕО)

"Поемам отговорността за загубата от Швейцария", каза селекционерът на прибиране в България

Ясен Петров: Подкрепата трябва да бъде по-силна от омразата (ВИДЕО)

Поемам цялата вина за неприятния резултат в Люцерн. Най-нормално е аз да поема отговорността, а не да я хвърлям върху футболистите. С тези думи селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров се изправи пред журналистите на прибиране в България.

Той за пореден път наблегна на това, че в тези квалификации е дал шанс на много футболисти и е рискувал, тъй като основната цел е била подмладяване на отбора.

"Подкрепата трябва да бъде по-силна от омразата. А там подкрепата беше много силна. Страхотна атмосфера, през цялото време подкрепяха домакинския отбор. Опитахме се да се противопоставим. От мен няма да чуете лоша дума за нито един от футболистите. Ако някой трябва да поеме отговорност, това съм аз. Може да не сме взели правилните решения, но това са нашите футболисти", коментира Петров относно загубата с 0:4 от Швейцария.

"Целта беше да подновяваме състава. Видяхте, че рискувахме."

"Единствената ми болка е мачът в Литва, в който не стояхме добре. Вчера се прекършихме в началото на второто полувреме, не успяхме да издържим", каза той.

Според него стратегията за следващите квалификации трябва да продължи по същия начин - с вкарването на млади футболисти и тяхното обиграване.

"Трябва да продължим да вкарваме млади хора, които да се обиграват. Направете си сметка колко рискове сме поели. Не мислете, че ми е приятно да говоря пред вас след такава загуба."

"Съжалявам, че завършихме този цикъл с такава тежка загуба. Обстановката беше тежка", добави Петров.

Въпреки че всички в тима ни твърдят, че годината е била положителна и резултатите са добри, статистиката е следната: 2 победи, 2 равенства и 4 загуби. Избраниците на Ясен Петров са отбелязали 5 гола в осемте си квалификации и са допуснали 14.