на живо

Ясен Петров: Започваме да говорим само за резултати (ВИДЕО)

Националният селекционер смята, че на отбора му липсва подкрепа

Ясен Петров: Започваме да говорим само за резултати (ВИДЕО)

Предстоящите контроли с Катар и Хърватия ще бъдат последния случай, в който крайният резултат няма да ни бъде приоритет. Това заяви националният селекционер Ясен Петров преди двете проверки.

На 26 март в Катар България излиза срещу Хърватия, а 3 дни по-късно е контролата с домакините.

"Не искам да деля мачовете с Катар и Хърватия. Разузнавахме отбора на Катар в последните 10 дни. Много сериозен състав. Ще бъде много тежък мач. В последната година играхме все срещу топ отбори. Надявам се момчетата да покажат добро лице и в двата мача. Започваме да говорим само за резултати. Всеки добър резултат с такива противници ще е от значение за нашето самочувствие. Това ще ни е генерална репетиция.

"Продължаваме да работим и да формираме този отбор. На този отбор му липсва подкрепа", смята Петров.

Снимка: Lap.bg

"Имаме право на шест смени. Ще дадем възможност на максимален брой хора. Ще започнем да избистряме едно ядро от хора за мачовете, които ни предстоят. Ние сме направили една много малка крачка напред. Освежихме отбора, вкарахме млади момчета, рискувахме в хода на световните квалификации. Започваме да се разбираме малко повече."

"Ние нямаме време да тренираме дори. Сега на този лагер ще имаме повече време да тренираме, да се опознаем. Предстои ни много работа, тежки изпитания. Затова влизаме в такива тежки двубои, за да знаем докъде сме стигнали. Имаме някаква яснота, но все още работим на тъмно. Все още идват момчетата от чужбина, преди малко свърши един мач, после има друг. Не е лесен процесът", завърши Ясен Петров.