на живо

Ясен Петров: Не съм Магьосникът от Оз

Грешките срещу Швейцария дойдоха от прекалено голямото желание на момчетата, смята националният селекционер

Ясен Петров: Не съм Магьосникът от Оз

Селекционерът Ясен Петров отдаде "детинските грешки" в мача срещу Швейцария на прекалено голямото желание на футболистите. Българите изоставаха с три гола само 13 минути след началото на срещата, но в крайна сметка успяха да върнат едно попадение чрез Кирил Десподов. Нападателят получи контузия при отбелязването на гола.

Петров пое цялата отговорност за загубата, но е категоричен, че за три дни тренировки няма как да преобрази отбора, тъй като не е Магьосникът от Оз.

Въпреки това, той е доволен от реакцията на играчите му след почивката.

"Ще преценим за Кирил Десподов, направихме всичко възможно да съхраним Андрей Гълъбинов в първия двубой. Не беше много приятно, това което ни се случи за 12 минути, такова торнадо ни се зави. Нямахме и контролна среща, няма да се оправдаваме, не беше приятно. Швейцарците искаха да ни разгромят. Хареса ми реакцията, не сме магьосници, имахме и четирима дебютанти, което трябва да се отчете, даже почерпиха момчетата. Трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката", коментира Петров.

"Бяхме дали задачи, но всичко което искахме ние не се получи през първата част. Атмосферата в отбора е отлична, аз съм човек, който ще си носи отговорността. Искаме да стъпим на нещата от второто полувреме, може да се сбием, може да реагираме, да покажем, че имаме зъби. Това трябва да покажем във втория мач, имахме три дни за подготовка, Швейцария е машина, отбор, създаван в продължение на 7 години. Допуснахме много грешки в рамките на 12 минути, детински грешки. Отдавам го на прекаленото желание на момчетата. Съжалявам за тази продукция, поемам отговорността и заставам зад момчетата", добави той.

"Три дни само работих с тези хора, аз и моят екип сме ги избрали, в този мач трябваше да има повече опит. И сега бих ги избрал. Ще си направим изводите, това беше първи двубой. Сблъскваме се с реалността, това е нов отбор, с нови хора, искаме да вкараме млади момчета", каза още Петров.

"Трябва ни време, имаме нужда от подкрепа, казах го. Дайте да си говорим за Италия. Критиките към мен, трябва да има подкрепа към футболистите, това са нашите футболисти, може да сме сбъркали някъде, но тук са най-добре играещите футболисти в момента", каза още той.

Снимка: Lap.bg

Петров готви доста промени за мача с Италия в неделя. "Причината за загубата съм аз. Аз съм избрал този състав. Щях да реагирам по същия начин. Нека да оставим момчетата. Аз бях до Италия и говорих лично с Андрей Гълъбинов. Казах му, че ще играе в този мач. Играчите трябва да играят за лъвчето. Пуснахме момче на 21 години. Имаме още момчета, които чакат да дебютират, но това трябва да стане много внимателно", добави още той. 

"Няма да са малко промените. Ние ще имаме различна стратегия за всеки мач. Днес имаме две тренировки. Тренираме правилно. Вероятно е Вальо Антов да играе срещу Италия. 

"Искаме да отстраним негативните неща и да стъпим на позитивното. Искам повече да ме слушат и психически да са по-позитивни. Ако те не бяха реагирали, щяха да ни вкарат повече, атмосферата е много позитивна. Трябва да вървим напред", каза още селекционерът.

Вижте повече във видеото.