на живо

Ясен Петров: На този отбор му трябва време (ВИДЕО)

"Доволен съм от мъжеството и себераздаването", заяви селекционерът

Ясен Петров: На този отбор му трябва време (ВИДЕО)

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Ясен Петров заяви, че е останал доволен от мъжеството и себераздаването на своите играчи въпреки поражението с 0:2 от Италия. На пресконференцията си след двубоя, треньорът, за когото това бе втори официален мач начело на "трикольорите", отново призова за търпение от страна на феновете.

Тази вечер националите ни допуснаха втора поредна загуба в квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 г., а следващият им мач от пресявките е визита на Северна Ирландия на 31 март (сряда).

Снимка: Lap.bg

"Мисля, че се изтърках, че на този отбор му трябва време. Ние не сме магьосници, за да може да сглобим един почти нов отбор. Дефакто влязохме в дълбоко - с два много тежки мача, и то в рамките на няколко дни. Работим с футболистите, опитваме се да им влезем в главите и те на нас. Правим всичко възможно. Днес ние искахме да бием, казвам го съвсем сериозно.", започна Петров.

"Много добро първо полувреме. Спорните моменти няма да коментирам, защото вие видяхте всичко. Мачът можеше да мине по съвсем различен начин. Най-неприятното беше, че в 43-ата минута, 5 преди края, вместо да се приберем на полувремето при равен резултат, ние инкасирахме гол от дузпа. Оттам нататък, знаете, че плановете се променят. Искахме да се върнем в мача, направихме всичко възможно, даже в края на двубоя бяхме в доста офанзивен вид. Знаете, че нито Момчил, нито Бирсент са типични халф-бекове. И двамата са играли повече като нападатели. Накрая рискувахме с хода Наско Илиев да влезе, да имаме двама тежки тарани."

Снимка: Lap.bg

"Общо взето съм доволен от мъжеството, с което играха, и от себераздаването. Сега ще е много интересно, доста трябва да помислим с каква формация и с какви хора ще излезем в Северна Ирландия. Много от тях, все пак това са мачове през три дни, понатрупаха доста умора. Може би ще направим отново промяна и ще има нови лица.", заяви селекционерът.