на живо

Ясен Петров: Отиваме в Италия. Трябва да сме в добро настроение

"Играем срещу европейския шампион! Не трябва да има притеснение!", заяви селекционерът на националния отбор по футбол

Ясен Петров: Отиваме в Италия. Трябва да сме в добро настроение

Българският национален отбор по футбол замина за Италия в добро настроение и без притеснение. Това заяви селекционерът Ясен Петров. Днес (1 септември) тимът се отправи към Апенините, като утре ще излезе срещу актуалния европейски шампион в мач от квалификациите за световното първенство през 2022 г. в Катар.

"Настроението е много добро. Отиваме в Италия, настроението трябва да е добро. Имаме дребни проблеми. В момента нашето първенство тече доста интензивно и ще гледаме да извлечем максимума от играчите, които се намират в най-добър игрови ритъм", заяви Петров. 

Снимка: Lap.bg

България е на четвърто място в своята група след загуби именно от Италия и Швейцария в София и равенство със Северна Ирландия. Директно за световното ще се класира само тимът на първо място, а вторият ще играе бараж.

"Вчера проведохме тренировка, на която за първи път се събрахме всички. Предполагам, че при колегите от Италия е същото. Това е реалността и трябва да се съобразим. Искаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме. Това е мач, в който няма какво да губиш. Това е европейският шампион, но не трябва да има притеснение. Трябва да отговорим на това, което ни предложат", уверен е селекционерът.

Снимка: Lap.bg

За Италия срещата ще бъде първа след триумфа срещу Англия във финала на европейското през юли 2021 г. 

"Лъвовете" ще бъдат домакини на Литва на 5 септември в следващ мач от квалификациите за световното.