на живо

Ясен Петров: Полагаме основите на млад отбор, който да се развие (ВИДЕО)

"Отвън публиката ни ръкопляскаше, това може само да ни радва"

Ясен Петров: Полагаме основите на млад отбор, който да се развие (ВИДЕО)

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров изрази задоволство от равенството 1:1 с Италия в световната квалификация и заяви, че се надява този резултат да положи основите на един млад отбор, който да се развие и да играе със самочувствие.

"Раздадоха се момчетата до края. На всички е ясно, че Италия е страхотен отбор. Една футболна страна със страхотна футболна култура. Ние сме една малка страна, която успя да спре победната серия на италианците. Тези момчета трябва да си повярват и да имат самочувствие. Полагаме основите на млад отбор, който в бъдеще да се развие.", заяви Петров.

Снимка: Reuters

"Радвам се, но въпреки всичко ще се постараем да останем здраво стъпили на земята, защото пътят оттук нататък е труден. Не искам да ни замъглява съзнанието, да си мислим, че сме направили някакъв грандиозен успех. Трябва да надграждаме от мач на мач и да показваме по-добри игри, особено в нападение."

"Още като пристигнахме отношението беше изключително. Преди мача се видяхме с Манчини и Виали. След мача, когато тръгвахме с автобуса, отвън публиката ни ръкопляскаше. Неща, които могат само да ни радват и трябва да ни зареждат с позитивна енергия."

"Не съм по статистиката, но вие проверете, много дълго време България не е отбелязвала на Италия. От много години не сме взимали точка, и не сме вкарвали. За мен това е радостно. Изтриваме това от дъската и ни предстои много важен мач с Литва."

Снимка: Reuters