на живо

Ясен Петров: Това е пътят, нашият ще е малко дълъг (ВИДЕО)

Селекционерът постави висока оценка на националите

Ясен Петров: Това е пътят, нашият ще е малко дълъг (ВИДЕО)

Селекционерът Ясен Петров постави висока оценка на футболните национали за свършената работа в изминалата серия от контролни срещи. "Лъвовете" се завърнаха на родна земя след три приятелски мача за 8 дни - равенство 1:1 със Словакия, поражение с 0:1 от Русия и загуба с 0:3 от световния шампион Франция.

"Радвам се, че срещу един такъв съперник младите момчета успяха да натрупат такъв опит. Сещам се за момент, в който малкият Илиан Илиев беше срещу Пол Погба. Това е пътят. Нашият път ще е малко по-дълъг.", коментира селекционерът.

Снимка: Getty Images

"Бяха силни контроли срещу добри съперници с класни футболисти. Сверихме си часовниците. Трябва време, наистина трябва време. Не можем да излезем и да бием Франция с 5:0.", заяви капитанът Кирил Десподов.

Най-добрият за България срещу Франция - вратарят Даниел Наумов, който направи цели 8 спасявания, предотвратявайки разгром, коментира отзивите във френските медии. Той получи втората най-висока оценка в мача.

Снимка: Getty Images

"Може само да ме радва и мотивира. И аз мисля, че се представих добре.", каза стражът на ЦСКА 1948.

Следващият официален двубой на националния тим е на 2 септември, когато играчите на Ясен Петров ще гостуват на Италия в световна квалификация.

Снимка: Getty Images