на живо

Ясен Петров успокои италианците: Ще играем в пълна мобилизация

Преди последните мачове в групата ни все още не е ясно дали Италия или Швейцария ще играе директно на световно първенство

Reuters

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров заяви, че тимът ни излиза срещу Швейцария с мисъл за победа, въпреки че "лъвовете" нямат шансове да се класират за участие на световното първенство в Катар през 2022 г. 

Той говори пред италианското издание "Гадзета дело спорт". Именно "Скуадра Адзура" ще следи с интерес развитието на срещата в Люцерн на 15 ноември. Преди последните мачове в групата Италия и Швейцария са с равен брой точки - по 15. Докато "кръстоносците" се опитват да победят България, италианците ще играят със Северна Ирландия. Само победителят в групата се класира директно за Мондиала, а вторият ще играе на бараж.

Снимка: Lap.bg

"Италия трябва да бъде спокойна. Ние ще играем за третото място в групата и за да го постигнем, имаме нужда от точки. Швейцария е силен отбор, но ние ще играем с пълна мобилизация и решимост. На мен Италия ми харесва като отбор и като страна. Надявам се да може да играе на световното първенство, но не заради това ще дадем всичко срещу Швейцария. Ще играем за нас, израстваме като отбор и искаме да натрупаме още повече увереност", коментира Петров

В момента "Лъвовете" са четвърти в класирането с 8 точки (2 победи, 2 равенства, 3 загуби). Толкова има и Северна Ирландия, но конкурентите ни са с по-добра голова разлика. 

Снимка: Lap.bg

Преди дни България завърши 1:1 с Украйна в контрола, играна в Одеса.