на живо

Ясен Петров: В момента се сглобява един колектив. Оптимист съм

Кирил Десподов ще бъде капитан на България в контролата с Русия

Lap.bg

Селекционерът на националния отбор по футбол Ясен Петров е оптимист за бъдещето на тима и се надява скоро "лъвовете" да постигнат победа в официален мач. 

Утре (5 юни) България се изправя срещу участника на европейското първенство Русия в контролна среща в Москва. Преди дни "лъвовете" направиха 1:1 със Словакия.

"Най-голямото ми желание е да постигнем победа. Виждам как в момента се сглобява един добър колектив. Срещу Словакия видях добри минути, оптимист съм за бъдещето на този отбор. Нямаме звезди, но се изгражда един добър колектив. Надявам се на базата на това нещо да постигнем съвсем скоро победа. Дай боже да е утре", заяви Петров.

Снимка: Lap.bg

Селекционерът заяви, че ще изиска от своите футболисти да покажат характер срещу Русия.

"Срещаме сериозен противник, към когото подхождаме с уважение. Води ги един сериозен треньор. Това е поредното предизвикателство срещу нашия отбор. Само това мога да кажа за Русия - уважение и респект. От нашия отбор се изисква да покаже характер в утрешния двубой. ормално е когато играеш с такива противници адреналинът да е високо ниво, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кой играеш", категоричен е той.

"Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България. Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите", добави Петров.

Снимка: Lap.bg

Капитан на тима за мача с Русия ще бъде футболистът на "Лудогорец" Кирил Десподов. 

"Мисля, че всички сме лидери в отбора. Това се показва на терена. Не трябва да се делим на лидери. Каквото трябва от мен, аз го давам на терена. Идва следващ мач, в който е време да вкарам. Надявам се утре да вкарам головете, които изпуснах срещу Словакия", каза той.

Във вторник (8 юни) е третата контрола на България. "Лъвовете" ще се изправят срещу Франция на "Стад дьо франс".