на живо

Ясен Петров: Забравяме Италия, време е да спечелим (ВИДЕО)

Селекционерът иска избраниците му да бъдат агресивни в мача срещу Литва

Lap.bg

Мачът в Италия е минало, излизаме за задължителна победа срещу Литва. Това заяви селекционерът на мъжкия ни национален отбор по футбол Ясен Петров на пресконференцията преди утрешното домакинство.

"Лъвовете" приемат Литва в неделя от 19:00 ч. на Националния стадион "Васил Левски". От началото на световните квалификации България няма победа, само две равенства. С актив от две точки тимът ни е на четвърта позиция в групата.

"Победата е задължителна, но ние сме напълно мотивирани. Съперникът загуби с 0:4 от Северна Ирландия, но съм убеден, че ще дойдат тук с реакция, ще искат да се докажат. Имат сериозно име за треньор, така че подхождаме без капка подценяване", каза Петров.

"Най-важното е първо да започнем да градим един колектив, който да радва хората в България. Сега трябва да забравим какво се е случило в Италия и да продължим към следващия мач. Това казах и на момчетата, че трябва да започнем да печелим", каза селекционерът.

Снимка: Lap.bg

Петров обяви, че ще бъдат направени промени в титулярния състав - от една страна, за да влязат по-свежи хора, а от друга в тактическо естество.

"Надявам се, че ще намерим отново верните ходове. Наясно съм, че няма да ни бъде лесно. Вярвам, че българите са позитивни хора и се надявам, че в този мач с Литва ще има хора. Дотук нямахме възможност да играем пред публика", добави Петров.

"Вкарваме доста млади момчета, трябва ни време, но още веднъж се връщам и на това - трябва ни и подкрепа".

Снимка: Lap.bg

Нападателят Кирил Десподов, който асистира за гола на Атанас Илиев срещу Италия, смята, че мачът няма да бъде лесен.

"С Италия играхме добре, доволни сме, но той е минало. Трябва да го забравим, да не летим в облаците, защото можем да паднем отвисоко. Чака ни тежък мач. Както ние ходим навсякъде и търсим точки, така и Литва ще дойдат тук, за да вземат резултат", каза Десподов.