на живо

Ясни са потенциалните съперници на "Лудогорец" в Шампионската лига

Жребият е днес от 19:00 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action

uefa.com

След изиграването на последните мачове от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига снощи, всички потенциални съперници на "Лудогорец" вече са ясни.

Бъларският тим достигна до второ участие в групите на най-силния европейски футболен турнир, след като отстрани чешкия "Виктория" Пилзен с общ резултат 4:2.

"Лудогорец" е в последната, четвърта урна за днешния жребий, заедно с отборите на "Селтик", "Монако", "Бешикташ", "Легия" Варшава, "Динамо" Загреб"Ростов" и "Копенхаген". С тях българският тим не може да се срещне в групите.

Снимка: uefa.com

В първа урна са шампионите от седемте най-силни европейски първенства и носителят на трофея от миналата година: "Реал" Мадрид, "Барселона", "Лестър", "Байерн" Мюнхен, "Ювентус", "Бенфика", "Пари Сен Жермен", ЦСКА Москва.

Снимка: uefa.com

Отборите във втора и трета урна са разпределени според своя коефициент, както следва:

Втора: "Атлетико" Мадрид, "Борусия" Дортмунд, "Арсенал", "Севиля", "Наполи", "Байер" Леверкузен, "Порто", "Манчестър Сити"

Снимка: uefa.com

Трета: "Базел", "Тотнъм", "Динамо" Киев, "Олимпик" Лион, ПСВ Айндховен, "Спортинг" Лисабон, "Брюж", "Борусия" Мьонхенгладбах

Снимка: uefa.com

"Лудогорец" ще има за съперник по един отбор от всяка урна.

Кои ще са отборите в групата на българския тим, може да научите от прякото предаване на жребия днес по bTV Action от 19:00 ч.