на живо

Йевтич: Мислех, че ще умра. Организаторите са виновни

Сръбкинята е убедена, че атаката на Боян Вачев е била умишлена

Ладислав Цветков

Сръбкинята Оливера Йевтич, която бе изблъскана от Боян Вачев малко след старта на Софийския маратон, е мислела, че ще умре. Това заяви самата тя пред местното издание "Ало".

Йевтич смята, че организаторите не са си свършили работата.

"Не ми се мисли как можеше да завърши всичко. Този мъж можеше да ме убие! Ако бях ударила директно главата си на паветата, това със сигурност щеше да сложи край на живота ми. Извадих късмет, че до мен имаше мъж и си паднах на бедрото. В онзи момент започнах да крещя: "Главата ме боли, главата ме боли". Честно казано, мислех си, че това са последните ми думи. Медицинският екип бързо стигна до мен и ми оказа първа медицинска помощ.", каза Йевтич.

Оливера Йевтич е убедена, че мъжът я атакувал умишлено. "Видях видеото как минава през останалите, той атакуваше мен. Почувствах животински инстинкт в момента, в който ме изблъска. Човекът може би тежеше повече от 100 кг. Просто искам да знам причината да ме атакува толкова грубо, сякаш е целял да ме нарани. В крайна сметка съм добре, нямам счупвания, но главата ми все още бучи."

Сръбската атлетка недоумява защо въпростният Вачев е искал да я нарани.

"Питам се дали съм сторила нещо нередно в живота си. Не знам дали има някакъв интерес към мен, но съм сигурна, че се е упражнявал как точно да ме атакува".

"Със сигурност голям пропуск на организаторите. Организаторите казват, че мъжът е завършил състезанието. Не ми е ясно как никой не го е арестувал при финала! Вярвам, че българската полиция ще разреши случая. Християнско е да се прощава, затова бил приела извинението му, но искам да знам истинската причина за грубото му действие.", казва още Йевтич пред "Ало".

Самите организатори признават като грешка, че не са разделили на старта професионалните атлети от любителите.

Тагове: