на живо

"Върнете Боатенг!": Йозил има решение след срамното 0:6

Испания разпердушини Германия в Лигата на нациите

Reuters

Бившият германски национал Месут Йозил бе сред първите, реагирали на срамната загуба на Бундестима с 0:6 от Испания в Лигата на нациите. Късно снощи играчите на Йоахим Льов бяха сразени от брилянтната тактика на Ла Фурия, довела до най-тежкото поражение на германците от 1931 г.

Снимка: Reuters

Маншафтът изглеждаше катастрофално в защита, въпреки усилията на Мануел Нойер на вратата.

Никлас Зюле и Робин Кох започнаха в защита, но бранителят на "Байерн" Мюнхен бе заменен в началото на второто полувреме от Йонатан Та.

Йозил смята, че най-простият начин за укрепване на защитата е връщането в отбора на Жером Боатенг.

"Време е да върнете Жером Боатенг", написа полузащитникът в "Туитър", а съобщението му явно е адресирано до ръководството на националния отбор.

Миналата година Льов реши, че Боатенг, Матс Хумелс и Томас Мюлер няма да бъдат викани повече в тима, докато той е селекционер.

И тримата бяха част от шампионския състав, който спечели световната титла през 2014 г. в Бразилия, но според треньора е дошло време за нови лица в националния отбор.

Самият Йозил се отказа от националния отбор след края на мондиала в Русия заради усещане за дискриминация. Футболистът на "Арсенал" бе силно критикуван заради снимките си с турския президент Реджеп Таийп Ердоган преди старта на първенството в Русия.

След загубата от Испания, в Германия поискаха оставката на Льов, но директорът на националния отбор Оливер Бирхоф е категоричен, че селекционерът остава начело до края на европейското първенство догодина.