на живо

Йомов: Отиваме в Швейцария със самочувствие. Нищо не ни притеснява! (ВИДЕО)

"Важно е да играем както срещу "Рома", заяви футболистът на ЦСКА

Йомов: Отиваме в Швейцария със самочувствие. Нищо не ни притеснява! (ВИДЕО)

Спокойни и със самочувствие - така футболистите на ЦСКА заминаха за Швейцария, където на 5 ноември ще се изправят срещу "Йънг Бойс" в среща от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа. 

След загубата от "Клуж" и престижното равенство срещу италианския гранд "Рома" като гост, "червените" се стремят към първа победа в евротурнирите на стадион "Ванкдорф". В последния си мач ЦСКА победи "Царско село" с 0:1, а голът падна в последните минути на редовното време.

"Не бих казал, че има несериозно отношение. Имахме положения, но дълго време не успяхме да вкараме. Накрая все пак успяхме и взехме трите точки, което беше най-важното. Свършихме си задачата и отиваме в Швейцария със самочувствие", заяви Георги Йомов при заминаването.

Снимка: Lap.bg

"Най-важното ще е да играем като отбор, както го направихме срещу "Рома". Доколкото ни позволяваше времето се запознахме с "Йънг Бойс", но гледахме основна нашата игра. Нищо не ни притеснява. Излизаме и играем на 100%. Ако правим това, което сме правили на тренировки, мисля, че имаме своите шансове", добави още той.

Пречка за доброто представяне на ЦСКА може да се окаже фактът, че тревното покритие на стадион "Ванкдорф" е изкуствено. 

Снимка: Getty Images

"Изобщо не сме играли на изкуствен терен. Играл съм веднъж, движението на топката е много специфично. Разбрахме, все пак, че тревата е от нов тип, като не се различава особено от естествената, така че не би трябвало да имаме проблем", анализира Йомов. 

Снимка: Lap.bg

Петър Занев, Жеферсон и вратарят Димитър Евтимов не попаднаха в групата на ЦСКА за мача в Швейцария. Първите двама лекуват контузии, а стражът не се чувства добре и от ръководството са преценили да го оставят в България. Всички тестове на коронавирус в тима са отрицателни.